jueves, 17 de mayo de 2007

Hotel Fawlty

Hotel Fawlty es va mantenir en antena des de 19 de Setembre de 1975 fins al 25 d'octubre de 1979. Consta de tant sols 12 episodis dividits en dues temporades. Va tenir molt èxit, es va incloure entre els 100 millors programes de la BBC i el 2004 va quedar cinquena a la votació de la millor Sitcom.


La serie explica el que passa a l'Hotel Fawlty, a Devon Town a la Rivera Anglesa. L'hotel el porten en Basil Fawlty, un personatge xenofob, miserable, paranoic, obsesionat amb pujar de classe social, i la seva dona, la Syvil és tot el contrari: simpàtica, efectiva, treballadora,...fet que fa enrabiar profundament el seu marit.

Dos personatges també clau de l'hotel són la Polly, la cambrera que acaba fent totes les feines de l'hotel i en Manuel, el cambrer estranger que no domina gaire l'idioma i que sempre diu que és de barcelona, sempre és maltractat pel Basil.

Les relacions entre aquests personatges, els "curiosos" residents de l'hotel i les situacions més surrealistes fan d'aquesta sèrie un gran clàssic de l'humor anglès.