jueves, 3 de mayo de 2007

The Young Ones

The Young Ones (Els Joves) és una sèrie de tant sols 12 capítols partits en dues temporades. Va estar en antena des del 9 de novembre de 1982 fins al 19 de juny de 1984. L'últim capitol no va donar peu a seguir amb la sèrie tot i l'audiència que tenia.

La sèrie gira entorn a 4 estudiants que comparteixen pis a Londres. Aquests 4 personatges són l'essència de la sèrie així que mereixen ser explicats un per un:

Mike TheCoolPerson: En Mike és el més llest dels quatre. Estudia...mmmm...que estudia? En realitat no estudia res, va passant de curs fent xantatge al seu degà i al seu tutor amb unes fotos de tots dos junt al llit, així que si li preguntes et dirà que estudia a l’escola de la vida.

El Mike és un noi amb estil, un tio de negocis amb molts contactes, dintre del que cap és el més responsable de tots (que tampoc és molt difícil) , és competitiu i “liante”. Aquest aire elegant i aquella mirada seriosa sempre sota unes ulleres tipo mafiós fan d’en Mike un tio respectat sobretot pels seus companys, cosa no gens fàcil tenint en compte els companys de pis que té!


Neil Pye: El Neil és el més tou del quatre i per tant els companys s’aprofiten d’ell tan com poden. Cursa els estudis de la pau que bàsicament és aprendre a prendre’s les coses de la vida amb calma.

El Neil és el hippie: melena llarga, robes descuidades, pantalons acampanats...un hippie amb totes les de la llei vaja!. Porta una vida alternativa, o això diu ell. Té tendències suïcides pq tots els seus companys l’odien, de fet només té dos amics, tots dos hippies com ell...tot plegat una mica trist. S’encarrega de totes les feines de la casa, des de la neteja, passant per la compra, fins a fer el menjar! De tot! I això s’agreuja si tenim en compte que la millor ocupació dels seus companys (especialment d’en Rick, que l’odia) és insultar-lo!!!! Sempre passi el que passi ha de sortir malparat de qualsevol situació.


Rick: El Rick és el més neuròtic de tots el que fa que tots els seus companys li tinguin mania. Estudiant de Sociologia, vegetarià i poeta en les estones lliures.En Rick és un militant anarquista radical!!! Normalment se’l reconeix pq duu una americana plena de xapes amb missatges revolucionaris i unes petites cuetes. I les seves principals aficions són criticar al govern Tatcherià, escriure poesia (segons ell és el poeta del poble!) , i escoltar i adorar el Cliff Richards, ja que és el seu major fan. Tos els seus companys l'odien.

En Rick és, segons la majoria de gent que el coneix, un paio odiós, irritable i molt susceptible, que s’enfada a la mínima sobretot si es fa referència a la seva escassa vida sexual.


Vyvyan Basterd: En Vyvyan és el que fot canya en la casa. Estudia medicina...tot un perill públic! El Vyvyan “Vyv” és punk fins a la medul·la!!! Una font inesgotable de violència i destrucció. Una estona abans que aparegui en pantalla ja saps que en Vyv s’acosta de l’escàndol que fa i pq és més probable que entri atravessant la paret que no pas per la porta! I entre el seu cabell taronja, la seva jaqueta texana amb el “very metal” pintat a l‘esquena, quatre estrelles metàl·liques en mig front i el brigada antidisturbis (el seu hàmster) és un noi que no passa mai desapercebut! tot i la seva manera poc ortodoxa de resoldre els problemes (a osties!) és molt sociable i per tant té molts amics. A més li encanta el té, se’l pren ni que sigui cru!!!

La relació amb els companys és curiosa...tot i ser extremadament perillós per a la majoria de la població li té molt respecte a en Mike i considera a en Neil amic seu (tot i que sovint li fot bastanta canya!) això si, si hi ha una cosa que li encanta al Vyvyan a part de trencar-ho tot és molestar a en Rick.