martes, 17 de abril de 2007

Black Adder!!!

L'escurçó negre...és pràcticament obligat dedicar un post a aquesta brillant sèrie. La sèrie consta de quatre temporades i va mantenir-se en antena des del 15 de juny de 1983 fins al 2 de novembre de 1989. ha tingut molt éxit i senyal d'això és que al 2004 va ser votada com a la segona millor sèrie britànica de tota la història.

L'escurçó negre explica que Ricard III no va fer matar els prínceps (com es creu) i que un d'ells va ser el duc de York, Ricard, que el va succeir com a Ricard IV. Però el seu succesor, Enric VII Tudor, va fer retrocedir el calendari i destruir tots els documents del regnat de Ricard IV. Nomès el document esmentat ha sobreviscut i és la base d'aquesta història alternativa que explica d'una manera divertida un catítol esgarrifós i pletòric d'aventures del passat d'Anglaterra.

El personatge central de la sèrie és el segon príncep, Edmund, duc d'Edimburg, anomenat "L'escurçó negre". És un noi aspre i retorçat, d'aspecte maligne, amb una passió irrefrenable per ser rei que el du a un seguit de traïdories inimaginables. Amb l'ajut de dos ajudants, Perci i Baldrick, "L'escurçó negre" tira endavant les seves malignes ambicions, però es troba el camí ple d'obstacles.


Veus, si ja ho deia la meva professora d'història: la història pot ser divertida! l'Escurçó negre n'és un exemple! ;P